історія виникнення людства

Одна з найскладніших проблем і нерозгаданих таємниць, над якою працюють учені упродовж багатьох десятиліть, як виникла наша планета, у який спосіб і чому на ній зародилося життя. Переконливо можна стверджувати тільки те, що життя на Землі з'явилося пізніше, ніж виникла сама планета. На сьогодні більшість учених припускає, що вік Землі становить близько 6 млрд. років. Конспект на урок Виховна робота скачати.


Лю́дство — всі люди в цілому, людська спільнота, сукупність людей (осіб виду людина розумна). З погляду семантики, поняття «людство» унікальне, оскільки має на увазі не тільки фізичну суму індивідів, постійний і осмислений обмін інформацією між ними, а також вмістище власного «Я» серед собі подібних. Тому аналогічні позначення для інших біологічних видів (на кшталт «мавпства») здаються безглуздими. Результат діяльності людства прийнято називати культурою.


Повні уроки>> Всесвітня історія: Виникнення людини. Основнi теорiї походження людини. Повні уроки. Однак переважна частина науковцiв завжди наполягала на земному i природному походженнi людства. Думка про те, що людина утворилася вiд людиноподiбної мавпи, належить англiйському природознавцю ХIХ столiття Чарльзу Дарвiну. Вiн розробив учення про еволюцiю – розвиток живої природи пiд впливом навколишнього середовища та природного вiдбору.


Перед вами загальнодоступний підручник з історії людства і загальнолюдського суспільства нашої планети, який кожен може редагувати. Питання причин і умов появи людства на нашій планеті з найдавніших часів досліджуються багатьма дослідниками у рамках самих різних напрямків науки і пошуків істини (філософії) в цілому. Існує велика кількість різних теорій, які пропонують саме різне бачення питання.


У попередній статті ми постаралися показати, що наприкінці третинного періоду па поверхні нашої планети відбувалися серйозні зміни, пов'язані із загальним похолоданням і висушування клімату, що призвели до значних перебудов природних систем близько 3 млн. років тому. До цього часу розміри заледеніння Антарктиди наблизилися до сучасних.


Найдавніший період історії людства від появи пралюдей до виникнення міст, держав і появи писемності називають первісністю, або первісною добою. Кілька сотень тисяч років людство вдосконалювало знаряддя та прийоми мисливства, рибальства й збиральництва, перш ніж перейти до нових форм діяльності - землеробства й скотарства. І тоді людина ніби народилася вдруге, бо сповнилася нової суті. Життя стало стабільнішим і передбачуванішим.


Божественна теорія походження людства або Креаціонізм (Теорія Розумного Створення або Розумного Замислу). Ця група теорій містить дуже багато інтерпретацій, зупинимося лише на самих основних. Виникнення українського козацтва. Писемність, освіта та література Київської Русі. Культура Київської Русі: загальні особливості та релігійні уявлення.


§ 7. Значущі зміни в житті людей Тривалий час первісні люди лише споживали природні багатства: полювали на диких звірів, збирали плоди диких рослин, їстівне коріння, гриби, личинок комах. Згодом вони почали рибалити. Тобто люди не змінювали навколишнє середовище, пристосовувалися до нього і.


Людство не змогло б існувати без постійного прогресу, знаходження і впровадження нових технологій, винаходів і відкриттів. Сьогодні багато хто з них вже застаріли і в них немає необхідності, інші ж, як колесо, служать досі. Людство не змогло б існувати без постійного прогресу, знаходження і впровадження нових технологій, винаходів і відкриттів. Сьогодні багато хто з них вже застаріли і в них немає необхідності, інші ж, як колесо, служать досі.


Мета: скласти уявлення про основні теорії походження людини; визначати основні особливості й етапи антропогенезу та характеризувати процес появи людських рас; застосовувати та пояснювати на прикладах терміни й поняття «антропогенез», «дріопітек», «австралопітек», «пітекантроп», «неандерталець», «кроманьйонець», «раса»; розвивати вміння поєднувати інформацію з розповіді вчителя й підручника для набуття нових знань; виховувати в учнів повагу до представників різних рас.


Передумови виникнення свідомості. З розвитком науки, особливо історії та біології, поступово формувалися погляди про походження людини та її свідомості. Головною передумовою виникнення людської свідомості було утруднення умов існування людиноподібних істот - антропоїдів. Протягом усієї історії людство своєю працею створювало нові умови свого існування. Водночас люди і самі змінювались. Обставини такою ж мірою творили людей, як люди створювали ці обставини.


Найдавнішим і найтривалішим періодом в історії людства є кам'яний вік. Він тривав з часу появи людини – близько 3 млн. років тому – до V тис. до н.е., коли вона почала використовувати перші метали. У різних частинах нашої планети кам'яний вік почався в різний час. Виникнення людини та її розселення по Землі. Первісні землероби та скотарі.


До найважливішим громадським наук належить історія. Історія - це наука минуле людського суспільства та його теперішньому, про закономірності розвитку життя у конкретних формах, в просторово – тимчасових вимірах. Історія як одне з дві тисячі існуючих наук, службовців сучасному людству, а й одне з найдавніших. Перший етап окреслюється передісторія господарстваимматериальной культури: від виникнення людства до приблизно 1 млн. років тому вони.


Історія людства очима філософів. Видатний німецький філософ-екзістенціаліст, Карл Ясперс (1883-1969) у своїй праці “Витоки історії та її мета” запропонував своєрідну концепцію історичного розвитку людства. Historia est magistra vitae. Частина перша “Світова історія”. Тут Ясперс викладає свої погляди на загальні закономірності, що характеризували розвиток людства протягом тих 5 тисяч років, що охоплюються поняттям історія (тобто щодо яких ми маємо письмові свідчення).


Історія людства, перш за все, підрозділяється на два основних періоди: (I) еру становлення людини і суспільства, час праобщества і праісторії (1,6-0,04 млн. років тому) і (II) еру розвитку сформувався, готового людського товариства (від 40-35 тис. років тому до сьогодення). В основі становлення людини і людського суспільства лежав процес виникнення та розвитку виробничої діяльності, матеріального виробництва.


Архантропи — найдавніші люди, загальна характеристика їх форм та різновидів. Пітекантроп як проміжна ланка еволюції між австралопітеками й неандертальцями. Синантроп, "Гейдельберзька людина" та атлантроп, їх дослідження та морфологічні особливості.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз громадянська освіта 10 клас вербицька відповіді

гдз хімія робочий зошит 8 клас ольга березан

готові домашні завдання з математики 4 клас пушкарьова