історія створення атомної бомби реферат

Шкільний реферат з фізики для 9 класу на тему – Драма ідей: Історія атомної бомби. У науковому світі відкриття розщеплення ядра розцінили як «нову епоху в історії людства». З початком Другої світової війни багато діячів науки і культури покинули фашистську Німеччину. Серед них був Альберт Ейнштейн, який, зіставивши відкриття Отто Гана і заборону на експорт урану з території Чехословаччини, написав листа президенту США Рузвельту з пропозицією про негайний початок робіт зі створення атомної бомби. Для реалізації проєкту під кодовою назвою "Манхеттен" в регіоні Лос-Аламос, в штаті Нью-Мехіко, була створена Національна лабораторія.


Історія створення першої атомної бомби коротко викладена в цій статті. Історія створення атомної бомби. Атомна бомба – це потужна зброя сучасності з великим радіусом дії. Але хто створив першу атомну бомбу? Батьками атомної зброї називають відразу двох осіб: американця Роберта Оппенгеймера і радянського вченого Ігоря Курчатова. Однак роботи над створенням атомної бомби паралельно велися в чотирьох країнах. Альберт Ейнштейн в 1905 році відкрив спеціальну теорію відносності.


Атомна бомба – снаряд щоб одержати вибуху великий сили у результаті дуже швидкого виділення ядерної (атомної) енергії. Великої радянської енциклопедії тому 2. Перша атомна проблема. Наприкінці 1938 р. А.Ф. Йоффе отримав прекрасного листа від Фредеріко Кюрі: відкритий принципово нового вигляду ядерної реакції – під впливом нейтронів ядро урану розпадається на два радіоактивних уламка. Курчатов сам веде ті роботи, котрі за її думки швидше приведуть до створення створення атомної бомби. У першому етапі необхідні металевий уран і найчистіше графіт в небачених раніше кол-вах. Але вказати, скільки їх знадобиться, Курчатов не може, і він розробляє ясну, детально продуману прог-му досліджень.


Я́дерна або а́томна бо́мба — бомба, руйнівна сила якої отримується розщепленням ядра атома у результаті ланцюгової ядерної реакції. Є першим різновидом ядерної зброї та належить до зброї масового ураження. В 1896 році французький хімік Антуан Анрі Беккерель відкриває радіоактивність урану. В 1899 році Ернест Резерфорд виявляє альфа- і бета- промені. 1900 року відкрито гамма-випромінювання.


История создания атомной бомбы во времена Великой Отечественной Войны и её испытание в Москве. Атомная бомба – снаряд для получения взрыва большой силы в результате весьма быстрого выделения ядерной (атомной) энергии. БСЭ том 2. Первая атомная проблема . В конце 1938 г. А.Ф. Иоффе получил письмо от Фредерико Кюри: открыт принципиально новый вид ядерной реакции – под действием нейтронов ядро урана распадается на два радиоактивных осколка. Письмо бурно обсуждалось на институтском семинаре.


Перша атомна бомба - як вона з'явилася хто і за яких обставин сконструював першу ядерну бомбу. Саме тоді Сполучені Штати Америки скидають дві атомні бомби з доволі милими назвами Малюк і Товстун на японські міста Хіросіма і Нагасакі. Гігантська вогняна куля температурою в декілька тисяч градусів миттєво забрала життя десятків тисяч людей. У 1938 році без будь-яких думок про можливість появи згодом найстрашнішої зброї в історії людства німецькі вчені Отто Ган та Фріц Штрассманн проводять успішний експеримент із бомбардування нейтронами ядер урану. Інші німецькі вчені – Пауль Гартек та його асистент Вільгельм Гротт – зрозуміли: той, хто приборкає ядерну енергію, стане абсолютним лідером на планеті.


История создания атомной бомбы. 2009 год. Атомная бомба – снаряд для получения взрыва большой силы в результате весьма быстрого выделения ядерной (атомной) энергии. Начало. Первая атомная проблема. В конце 1938 г. А.Ф. Иоффе получил письмо от Фредерико Кюри: открыт принципиально новый вид ядерной реакции – под действием нейтронов ядро урана распадаетсяна два радиоактивных осколка. Письмо бурно обсуждалось на институтском семинаре. Поделиться рефератом. Расскажи своим однокурсникам об этом материале и вообще о СкачатьРеферат. Facebook. Twitter. Отправить. ×Close. Поделиться рефератом. Пожалуйста, введите адрес эл. почты.


Атомная бомба и ядерные бомбы являются мощным оружием, которое использует ядерные реакции в качестве источника взрывной энергии. Ученые впервые разработали технологию ядерного оружия во время Второй мировой войны. Атомные бомбы использовались только два раза в войне - оба раза Соединенные Штаты против Японии в конце Второй мировой войны. После этой войны последовал период ядерного распространения.


Головна Історія Історія Росії. < Попер. ЗМІСТ. На його базі стали здійснюватися роботи зі створення атомної бомби. Загальне керівництво проектом було доручено талановитому фізику-ядернику Р. Оппенгеймеру. Під його керівництвом були зібрані кращі уми того часу не тільки США та Англії, але практично всієї Західної Європи. Над створенням ядерної зброї трудився величезний колектив, включаючи 12 лауреатів Нобелівської премії. Не бракувало і у фінансових коштах. До літа 1945 р американцям вдалося зібрати дві атомні бомби, що одержали назви "Малюк" і "Товстун". Перша бомба важила 2722 кг і була споряджена збагаченим ураном-235.


2. Історія створення і факти застосування атомної зброї у військових цілях. Висновок. Список використаної літератури. Атомна бомба - первинна назва авіаційної ядерної бомби, дія якої базується на вибухове ланцюгової ядерної реакції поділу. З появою так званої водневої бомби, заснованої на термоядерної реакції синтезу, утвердився загальний для н. сторінка 1 з 11 | Наступна сторінка. Схожі реферати: Реферат на тему: Історія розвитку атомної зброї в Росії. Реферат на тему: Історія ядерної зброї: від теоретичної фізики до великих вибухів. Реферат на тему: Роль ядерної зброї у постбіополярній Период. Реферат на тему: Вражаючі фактори ядерної зброї.


Жоліо-Кюрі, вчений що відкрив можливість створення атомної бомби, брав участь у вуличних боях з фашистами . Він залишився чесним перед людством. Бомбу, призначену для Хіросіми, назвали “Худенька”, для Нагасакі – “Товстун”. Вранці 6 серпня 1945 року до японського фізика Іошіта Нішіна – великого друга Бора приїхали перелякані японські офіцери. Лише Нішіна міг пояснити їм, що сталося із Хіросімою. Розпочато будівництво першої атомної електростанції на Україні у Чорнобилі. Назва реферату: Історія розвитку атомної енергетики Розділ: Фізика Опубліковано: 2007-10-13 18:02:09 Прочитано: 2993 раз. завантажити реферат. Подібні реферати з розділу "Фізика". Теорема Гауса.


История. Тип работы: реферат. Размер файла: 37 Кб. С целью защиты от автоматических скачиваний мы ограничили скачивание. Чтобы скачать реферат "История создания атомной бомбы в Советском Союзе" необходимо зарегистрироваться на сайте. Код: скачать. Все права в отношении работы "История создания атомной бомбы в Советском Союзе" и/или содержимого работ принадлежат их законным правообладателям.


Шлях до створення атомної бомби o в 1896 році французький хімік антуан анрі беккерель відкриває радіоактивність урану.1896АНТУАН . 1 навчальний проект на тему: історія створення атомної бомби. 2 Ядерна або атомна бомба руйнівна сила якої отримується розщепленням ядра атома у результаті ланцюгової ядерної реакції. Є першим різновидом ядерної зброї та належить до зброї масового ураження.


Роботи над створенням атомної бомби повним ходом йшли в майже не воюючою Англії і зовсім не воюючих США. Проти кого готувалося це зброя? Сталін був людиною, яка не схильним до ілюзій. Але і він, можливо, поділяв думку вчених, що атомна зброя ніколи не буде застосовано на практиці. Всі ілюзії звалилися 6 серпня 1945 року. «-- попередня. | наступна --» Справжня історія радянської атомної бомби?


Історія Новітні історії. Ядерний совок. Як СРСР запустив першу атомну бомбу і що з цього вийшло. 29.08.2018 romankorzhyk 0 коментарів Артефакт, атомна зброя, Семипалатинськ, СРСР, США, Ядерна зброя. 11 лютого 1943 року за розпорядженням Йосифа Сталіна була розпочата радянська програма зі створення атомної бомби, першим кроком в рамках якої стало створення в Казані «Лабораторії № 2 АН СРСР» під керівництвом Ігора Курчатова і постановка перед московським Державним інститутом рідкісних металів задачі з отримання карбіду урану і металічного урану із сировини, що добувалась у Таджикистані. Перша атомна бомба у СРСР.


Зародження і етапи розвитку контролінгу(історія виникнення, передумови створення концепції контролінгу, розвиток контролінгу в США та Німеччині). Іноземні підприємства та підприємства з іноземною інвестицією: поняття, організаційно-правові форми, особливості створення та діяльності. Перше випробовування ядерної зброї відбулося в США 16 липня 1945. Потужність атомної бомби складала 20 кілотонн. Найпотужніша випробувана бомба, «Цар-бомба» потужністю 50 мегатонн, вибухнула 30 жовтня 1961 на Новій Землі[7]. 1963 року всі ядерні держави підписали договір про обмеження випробовування ядерної зброї, за яким заборонялися вибухи в атмосфері, під водою й у відкритому космосі, але дозволялися підземні вибухи.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз громадянська освіта 10 клас вербицька відповіді

гдз хімія робочий зошит 8 клас ольга березан

готові домашні завдання з математики 4 клас пушкарьова